Sabancı Üniversitesi Akademisyenlerinden Gıdaların Raf Ömrünü Uzatan Nano-Kil Katkılı Gıda Ambalaj Teknolojisi
Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) Araştırmacısı Hayriye Ünal’ın yürütücülüğünde, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yusuf Menceloğlu ve Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Fevzi Çakmak Cebeci ile Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜMER) Araştırmacısı Serkan Ünal’ın danışmanlığında TÜBİTAK ARDEB 1003 projesi kapsamında gıdaların raf ömrünü uzatan nano-kil katkılı gıda ambalaj teknolojisi geliştirildi.
30 Ocak 2019, Çarşamba
Hayriye Ünal’ın araştırmaları gıda güvenilirliğine katkıda bulunacak nanomalzemelerin geliştirilmesi konusunda yoğunlaşmaktadır. Antimikrobiyal/antibiyofilm özellikli nanomalzeme ve yüzeyler; doğal antimikrobiyel ajanların kontrollü salınımını gerçekleştiren nanoyapılar; ışık ile aktive olan fonksiyonel yüzeyler ve raf ömrünü uzatma özelliğine sahip aktif gıda ambalajları geliştirilmesi konularında çalışmaları bulunmaktadır.
Konuyla ilgili hazırlanan videoyu izleyerek ve posteri inceleyerek detaylı bilgiye buradan da ulaşabilirsiniz:
Kaynak : gazetesu-sabancı uni.
Etiketler#üniversitesi#ömrünü#uzatan#teknolojisi#sabancı#raf#nano kil#katkılı#gıdaların#gıda#ambalaj#akademisyenlerinden
Toplam Görüntülenme 32317